İADE POLİTİKASI


AMARE MEMNUNİYET GARANTİSİ NEDİR?

A. Ürün paketleri ile ilgili aşağıda belirtilen durumlar dışında, Amare Global tüm müşterilere ürünün iadesi üzerine %100 olarak 30 günlük ve Marka Ortaklarına ürünün iadesi üzerine %100 olarak 60 günlük memnuniyet garantisi sunar (nakliye ücretleri hariç). Herhangi bir nedenle, bir Müşteri Amare Global ürününden memnun değilse, ürünün kullanılmamış (yeniden satışa sunulabilir) kısmını orijinal kutu ve ambalajında 30 gün içinde, bir Marka Ortağı Amare Global ürününden memnun değilse, ürünün kullanılmamış (yeniden satışa sunulabilir) kısmını orijinal kutu ve ambalajında 60 gün içinde iade edebilir iade edebilir ve ürünün satın alma bedelinin tamamını (Amare'nin takdirine göre nakliye masrafları düşüldükten sonra) geri alabilir veya (aynı ürün ile) değiştirebilir. Lütfen "Politika Kılavuzu 20.0" maddesine göz atın.

B. Yukarıdaki memnuniyet garantisi, Marka Ortakları tarafından müşterilere envanterlerinden satılan Amare Global ürünleri için geçerlidir ve Marka Ortakları, müşterilerinin satın alma tarihinden itibaren 60 gün içinde yaptıkları iade taleplerini yerine getirmekle yükümlüdür. Bir müşteri, bir Amare Global ürününü doğrudan bir Marka Ortağı'ndan satın aldıysa, müşteri ürünün iadesini doğrudan Marka Ortağı'ndan talep edebilir ve Marka Ortağı, satın alma fiyatının tamamını kargo ücretleri düşüldükten sonra iade etmek zorundadır. Marka Ortağı daha sonra ürünü Amare Global'e iade edebilir ve iade, kredi veya değişim alabilir.

C. Bu memnuniyet garantisi, kötüye kullanım, istismar veya yanlış kullanım sonucu zarar gören ürünlere uygulanmaz ve nakliye maliyetleri iade edilmez.

D. Bu memnuniyet garantisi kapsamında, bir Amare Global ürün paketi içindeki tekil ürünler iade edilemez. Bir müşteri veya Marka Ortağı iade talebinde bulunmak istediğinde, siparişe konu tüm ürün paketinin iade edilmesi gerekmektedir.

KAÇ GÜN İÇİNDE İADE EDEBİLİRİM?

Tüm Müşterilere satın alma tarihinden itibaren 30 günlük, tüm Marka Ortaklarına satın alma tarihinden itibaren 60 günlük bir süre tanınır. Bu süreyi aşan iadelerde para iadesi yapılamayacaktır.

İADE İÇİN ŞARTLAR NEDİR?

  1. Bir Müşteri veya Marka Ortağı tarafından gerçekleştirilecek tüm iadeler aşağıdaki gibi yapılmalıdır:
    • Amare Global Müşteri Hizmetleri ile kayıtlı iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçerek iade talebini yazılı olarak iletmelidir;
    • İade edilen ürün veya hizmetle birlikte fatura kopyası ibraz edilmelidir. Bu faturada Amare Global İş Ortağı Numaranız, Sipariş numarası ve iade nedeni belirtilmelidir;
    • Amare Global Müşteri Hizmetleri tarafından iade ürünleriniz için size verilecek iade süreci bilgilerini dikkatle okuyarak, size verilen adrese ve anlaşmalı kargo şirketleri aracığı ile iadenizi yapınız.
    • İade alınacak ürünlerin, iptal talebinin Amare Müşteri Hizmetleri'ne iletildiği tarih itibari ile yasal iade süresi olan 14 gün içerisinde tarafımıza ulaştırılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde göndermiş olduğunuz ürünlerin iadesi kabul edilmeyerek, tarafınıza ürünler geri gönderilecektir;
    • İade taleplerinin sonuçlandırılması, iade edilen ürünün Amare Global'e ulaşmasından sonra çeşitli sebeplere bağlı olarak 14 iş günü sürebilir.
  2. Tüm iadeler Amare Global'e anlaşmalı kargo firmaları ile gönderilmelidir. Amare Global, iade edilen ürünleri Amare GLobal'in anlaşmalı kargo firmaları ile takip ve sigorta ile göndermeyi önerir, çünkü iade edilen ürünün nakliyesindeki kayıp veya hasar riski yalnızca Müşteri veya Marka Ortağı tarafından karşılanacaktır. Eğer iade edilen ürün Amare Global Depo Birimi'ne ulaşmazsa, ürünün takibini gerçekleştirmek Müşteri veya Marka Ortağı'nın sorumluluğundadır ve Müşteri ya da Marka Ortağı, Amare Global'e yönelik hiçbir tazminat talebi yöneltemeyecektir. Anlaşmalı kargo firmaları dışında herhangi bir kargo firması ile iade işlemi yapılırsa, kargo ücreti göndericiye ait olacaktır. Bunun dışındaki uygulamalarda iade ürün Amare Global tarafından kabul edilmeyecektir.
  3. Önceden onay alınmadan yapılan iadeler reddedilebilir ve iade ödemesi için uygun olmayabilir. Ayrıca, iade edilen ürün için Amare Global'e bilgilendirme yapılmayan sipariş Müşteri veya Marka Ortağına geri gönderilmeyebilir.

İADE EDECEĞİM ÜRÜNLERİ HANGİ ADRESE GÖNDERMELİYİM?

  • Ürünün iadesi, size tam olarak nasıl teslim edildiyse, üreticinin kutusunda geri gönderin. Anlaşmalı kargo firmaları dışındaki tüm iade gönderim masrafları Müşteri veya Marka Ortağı tarafından ödenmelidir. İade işlemlerinizin gerçekleşebilmesi için; ürünlerinizi anlaşmalı olduğumuz MNG veya Yurtiçi Kargo Firması ile Kozyatağı Mah. Kocayol Cad. No:55/A Bostancı KADIKÖY-İSTANBUL adresine karşı ödemeli göndermenizi rica ederiz. Şirket adına faturalanan ürünlerinizin iadesi için iade faturası kesmeniz gerekmektedir. Şirket adına faturalandırılan ürünlerin iade faturası tarafımıza ulaşmadığı takdirde iade işlemleri yapılamayacaktır.

TARAF WEB SİTESİ YA DA MARKA ORTAĞININ KİŞİSEL STOĞU ARACILIĞIYLA SATIN ALDIĞIM ÜRÜNLERİ İADE EDEBİLİR MİYİM?

İadeler yalnızca Amare Global kurumsal ve çoğaltılmış web sitelerinden doğrudan yapılan satın alımlarda Amare tarafından kabul edilecektir. Kişisel stoklarından ürün satan Amare Global Marka Ortakları müşterilerinin satın alma tarihlerinden itibaren 60 gün içinde yaptığı para iadesi ve ürün iadesi taleplerini yerine getirmekle yükümlüdür.

BİR ÜRÜN SETİNDE BULUNAN ÜRÜNLERİ İADE EDEBİLİR MİYİM?

Set kapsamında satın alınan ürünlerin yine set hâlinde iade edilmesi gerekmektedir.

SATIN ALMA İŞLEMİNE AİT FATURAM OLMALI MI?

Evet. Lütfen iade edilen ürün veya hizmetle birlikte faturasının bir kopyasını sunun.

İADEMİ NE ZAMAN ALIRIM?

Para iadelerinin gerçekleşmesi, alınma tarihinden itibaren 14 güne kadar sürebilir.

ÜRÜN KREDİLERİ VE AMARE KREDİLERİ

Ürün Kredileri ve Amare Kredileri için nakit karşılığı iade veya değişim yapılamaz.

İSTİSNALAR VE ÖZEL TALİMATLAR

İadeler ile ilgili yardım almak veya soru sormak için lütfen 0216 356 65 65 numarasını arayarak veya cs.tk@amare.com adresine e-posta göndererek Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.